torsdag 28 februari 2008

Receptswap



För ett tag sedan hoppade jag på en receptswap inne på Annas forum. Hela swapen handlade om kyckling och det kunde jag inte motstå. Idag dök de så upp i postlådan och gissa om jag är sugen på att laga mat. Ska till Stockholm hela helgen så jag antar att det får vänta tills på måndag, men då ska jag laga "Flämtande uttern" - den såg nämligen sååå smaskig ut. Jag vill rikta ett stort tack till Tesa som höll i det hela. Den översta bilden är det recept som jag skickade iväg och inspirationen till att göra ett förkläde tror jag att jag fick från Maraij.
Idag var det förresten rena julafton i min postlåda för utöver recepten hade jag fått min John Blund stämpel från hänglar och en bok som jag ska läsa till nästa träff med bokklubben; Flyga drake av Khaled Hosseini. Är det någon som läst den?

tisdag 26 februari 2008

På begäran...



Fick ett sms från en arbetskamrat att hon önskade sig en uppdateringen av bloggen, så på begäran kommer här ett DT kort inför påsk. Kortet är i vanliga formatet, men jag har valt att göra det med ryggen uppåt istället. En annan tanke jag hade var att göra ett enkelt kort som man inte behöver några speciella påskstämplar etc till. Materialet kommer från Annas Scrapbooking.

måndag 25 februari 2008

Ytterligare ett DT- uppdrag




Den här månadens paket innehöll också en pappmugg som jag antog skulle genomgå en aniktslyftning;-) Ganska snabbt dök det upp en bild i huvudet och i går skred jag till verket. Jag har målat den med akrylfärg och dekorerat med gräs, tuppar, blommor, en liten fjäril och två tags. Det vita trasslet har jag köpt på nån blomsteraffär och i boet ligger mandelägg från Anton Bergs, mums! I morgon får min mugg flytta till Annas Scrapbooking och det är se men inte röra som gäller. Nåde den som smaskar i sig mina ägg;-)

söndag 24 februari 2008

Puh, ingen lätt utmaning...


Den här månaden fick DT- gruppen hos Annas Scrapbooking ett färdigt kit att jobba med. Anna hade inte direkt plockat ihop några "Dianefärger", utan det var lila, rosa, grön, orange och gult. Det som ytterligare försvårade det hela var att hon även valt fotot vi skulle scrappa med...
Jag hade tänkt försöka klara mig utan att lägga till ngt, men så blev det inte. Den svarta cardstocken och de två stora blommorna har tillkommit. Själva cardstocken är eg blekgrön, men här ser den nästan ut att vara vit.
Nu ska det bli spännande att se hur mina teamkamraters layouter blir, alla hade nämligen samma papper och samma foto att utgå ifrån.

tisdag 19 februari 2008

Tävlingsbidrag


Under helgen scrappade jag en LO för första gången på flera, flera veckor. Har mest blivit kort på senaste tiden. Hur som helst så var det jätteskoj och jag älskar verkligen fotot på kastanjerna. Har mailat in den till en tävling hos Lilla Handarbetsboden, så nu är det bara att hålla tummarna;-) Kram kram

torsdag 14 februari 2008

Grattis grattis!



Det övre kortet är ett DT kort till Annas Scrapbooking. Gjorde det med min systerdotter i åtanke, då hon numera är en stolt ägarinna av en liten trilsk herre vid namn Castor. Gräset under pållen har jag liftat från en av mina favoritkortmakare; Anna.
Det andra kortet är till en kollega som fyller 55 i nästa vecka. Jag brukar vanligtsvis inte uppvakta henne med mer än ett "Grattis", men när jag fick syn på den där symaskinen kunde jag inte låta bli att köpa den - mottagaren är nämligen syslöjdsfröken;-) Just som jag skrev det slog det mig att jag givetvis skulle ha sytt på riktigt runt kortet och inte gjort en låtsassöm. Hm, lätt att vara efterklok...

söndag 10 februari 2008

Nu väntar jag bara på en middagsinbjudan!


Blev sugen på att göra ngt av den härliga lökstämpeln jag köpte på mässan i Karlstad och det blev ett tackkort av det hela. Tja, nu väntar jag bara på att någon ska bjuda mig på middag så att jag kan få ge bort det;-) Motivet är målat med min nya favoritteknik MCP. Det enda som jag upplever besvärligt med det sättet att måla är att det ilar i mina tänder när jag gnuggar stompfen mot pappret... Förresten, har ju sytt på kortet också och det var premiär för mig i scrapsammanhang.

fredag 8 februari 2008

Gårdagens motiv har blivit ett kort


Blev ett kort till igår innan John Blund kom och tog över scenen;-)
Ska ge mig av och träna nu, men ikväll ska jag nog ge mig på färgläggandet igen.
Förresten, hinner jag inte det så lär jag få tid till det i morgon, då är det nämligen en underbar tv-dag för en sporttokig scrappare...

09.25 Längdåkning, damer
09.55 Slalom, herrar
10.45 Skidskytte, damer
11.25 Störtlopp, damer
12.30 Längd, herrar
12.55 Slalom, 2:a åket
14.00 Skidskytte, herrar.

Kan det bli bättre??? ;-)

torsdag 7 februari 2008

Hängelkram med MCP teknik

Kompletterar nedanstående bild och inlägg med detta motiv. Testat med bara ritpennor nu...


Var iväg och köpte mig stompfar och lösningsmedel idag och testade att måla med MCP teknik. Syns inte ngn jätteskillnad på bilden, men i verkligheten tycker jag att motivet fått mer liv. Nu var det första gången och jag var rätt feg, så jag får väl skapa lite större kontraster nästa gång. Ska nog ta och prova utan promarkers i botten också. Vill passa på att tacka Marianne för att du frågade på forumet vad den här tekniken gick ut på, det lockade mig att testa...

tisdag 5 februari 2008

Blir det som du tänkt dig när du skapar?



Hade pysselsällskap i söndagskväll och då producerade jag de här två korten. Ibland är det rent lustigt att se vad slutresultatet blir, då tanken från början kan ha varit en helt annan. För min del beror nog min scraplångsamhet en hel del på att jag sällan har en klar tanke om hur det ska se ut - det bara blir. Hur är det för dig när du skapar något, har du bilden klar från början och blir resultatet som du tänkt?

lördag 2 februari 2008

Två enkla kort



Jag har pysslat lite medans snön har fallit utanför fönstret. Tänk så härligt det vore om den fick ligga kvar lite längre denna gång... Det första kortet är ett DT kort till Bertastamps, visst är den söt den lille ängeln. Kramen på kort nr 2 vill jag ge till er som är här inne och kikar - alltid kul med besök!!