måndag 23 mars 2009

Skåpluckan som fick en andra chans





I förra veckan tog jag mig ett varv på "Solareturen" och när jag passerade en hög med skåpluckor fick jag för mig att köpa en och ge den lite nytt liv. Spacklade först igen några håligheter och i vanlig ordning har jag målat den med både svart och vitt innan jag satte igång och texta. Jag har tagit hjälp av en vän med att formulera den franska texten (tack K), som betyder ungefär "Man kan sola sig i varm tanke en hel dag". Först hade jag nog tänkt att den skulle hänga på väggen, men den hamnade på en chiffonjé i köket och där blir den nog kvar.
Det är så skoj när man kan skapa saker för noll och ingenting, färgen hade jag ju redan och luckan kostade mig 20 kr...

tisdag 17 mars 2009

Loppisfynd

Vi var i väg och bowlade i söndags och bredvid låg det en loppis. Jag sprang ett snabbt varv och fick syn på en stor golvlampa som hade potential att bli "shabby fin". Hann dock inte köpa den för vi hade bråttom in i hallen, men väl där kunde jag inte koncentrera mig på några käglor utan hade bara lampan i huvudet. Det slutade med att jag fick lämna banan och springa ut och köpa den innan jag kunde fortsätta...



Så här såg den ut innan penseln kom fram...



Här har den blivit svart...


Sen fick den två lager av vit färg...





Just nu står den i köket, men jag har en känsla av att jag snart kommer att flytta runt på den. Jag har inte gett mig på och slipat någonting på den än, men jag ska väl det så småningom. På något vis gör det lite ont att dra det där första draget med sandpappret, men när det väl är gjort brukar det ju bli bra. Visst fick jag väl tag på ett fynd för 100 kr!?

måndag 9 mars 2009

Jag har skapat!







I helgen hade jag massa projekt för mig. Jag har länge varit sugen att texta på tyg och nu fick jag äntligen tummen ur. Brukar kika in hos "Himlarum" och hon gör så mkt fint! Skuttade iväg till Panduro och köpte linnekuddar som tyvärr bara var 40*40, men det fick duga. Mina franskkunskaper är ganska obefintliga så jag gick bara på vad jag tyckte såg fint ut, valet föll på "Bon Pasteur". Skrattade glatt när det visade sig att jag textat "Den gode herden/pastorn" på mina kuddar. Sen var jag iväg till en bygghandel och sågade till några träbitar som förvandlades till skyltar. Först gjorde jag en hederlig välkommenvariant, men sen var jag sugen på lite franska igen;-) Snodde ihop en mening och kollade sen med en fransktalande vän. Den här gången betydde det visst "Vilken vacker bok" eller något liknande. Min sambo tycker att jag kan texta något vettigt nästa gång, kanske det kanske;-)