tisdag 18 augusti 2009

*Kärlek*
I helgen var vi iväg till "Änglarum" i Kil och där fattade vi tycke för en gammal, sliten spegeldörr. Det var Mias privata och hon hade kanske inte tänkt sig att sälja den egentligen, men gullig som hon är lät hon oss ändå köpa den. I dag for jag dit och hämtade den och nu har dörren tagit plats mellan våra köksfönster, sååå nöjd!

När jag ändå är igång och visar gamla slitna saker kastar jag in en närbild på hur härligt slitet underredet till vårt köksbord är. Bordet har stått i ett uthus i många år, men härstammar från pappas föräldrahem. Bordsskivan har dock sambon slipat, vitlaserat och vaxat.


Till bordet hörde fyra stolar och de har vi också låtit vara precis som de är. Är rätt förtjusta i möbler som har en egen karaktär.//Kram från en lycklig dörrägare!

söndag 16 augusti 2009

Beställningskort
Under veckan var det en kollega som fyllde 50 år och jag fick i uppgift att göra ett kort till jubilaren. För en gångs skull orkade jag plocka fram symaskinen och sy på riktigt istället för att bara göra låtsassömmar... Min symaskin är för övrigt en raritet då jag ärvt den efter mormor. Hon köpte den 1959 för närmare 1200 kr - undrar vad det skulle motsvara idag?!

söndag 9 augusti 2009

Förvandling!

Under en av sommarens alla bilturer fick jag syn på en gammal utdragssäng på en gård uppe i Stöllet - bilen vändes och loppisen fick sig ett besök;-) För 400 kr blev sängen vår, men vi fick inte in den i bilen så det blev att ta med sig släpkärrran vid nästa tur istället.


Här har vi slipat den främre delen och jag har målat och textat på kröningslisten.


Här har fotändan fått sig en första strykning med svart...

Nu är den äntligen färdig! Än så länge har jag bestämt mig för att inte slipa fram några slitna, svarta kanter. Får se hur jag gör i framtiden...

Texten var riktigt marig att få till då ingen penna ville fästa ordentligt, fick kämpa för varje millimeter, puh!

På återseende!

/D