söndag 29 november 2009

1:a advent

Hej hej! Blev lite sugen på att blogga och kunde inte bestämma mig för vad jag skulle blogga om, så det fick bli ett litet potpurri;-)

I likhet med förra året så kör jag med blockljus som adventsljus och de bor på spiselkransen.


Kan man tänka sig, ett brunt julkort...



Två beställningskort till en arbetskamrat. Det nedre får ni bara se halva av för jag hade inte lyckats tagit något okej kort innan jag levererade det.


Slutligen en bild på det ljuvliga kakfat jag fick av några arbetskamrater när jag fyllde år.

söndag 15 november 2009

Trapphuset

Idag tänkte jag bjuda på något så oglamoröst som bilder från vårt trapphus. Vi har hela övre planet på ett tvåvåningshus och det innebär att det bara är vi som nyttjar sista delen av trappan, vilket har fått mig att pynta även där...

Ett tag hade jag dille på att texta skyltar och en av dom har hamnat här.

Lite kvistar i en hink och en soppterrin som jag fyndat på loppis för några tior. Den ska snart få komma in och fyllas av hyacinter eller dylikt.

Murgrönan har fått flytta från balkongen till trapphuset. På stolen hänger en Lexingtonhandduk som jag fått av Dan. Kasthyllan hittade jag på "Solareturen" för 10 kr, fynd!

Mamma frös alltid om fötterna när han kom hit så hon försåg oss med lite tofflor...


Dan byggde en låda att ställa skorna i, så vi slipper dra in all skit i lägenheten. Lådan har vi fyllt med små, blanka stenar från Ikea.

Lite scrap ska jag väl bjuda på också, så jag avslutar med ett julkort som kom till världen i går kväll.

lördag 7 november 2009

Flickan med julkulan...


Idag blir det återigen ett kort med den nya hängelstämpeln som införskaffades på Karlstadmässan. Det känns inte vidare jullikt när jag tittar ut, men produktionen måste ju fortgå ändå;-)

Ha en fortsatt trevlig helg!

söndag 1 november 2009

Helgens projekt

I vanlig ordning så har helgen fört med sig vissa projekt;-) Jag har bl.a. textat färdigt den här tavlan. Jag köpte återigen en skåplucka på Solareturen för 10 kr som jag sen har målat och fixat till. Den här gången bestämde jag mig för att texta enbart med pensel (har provat penna en del tidigare) men det var faktiskt besvärligare. Det tog sin lilla tid att bli klar...


Nån som kan lista ut vad jag skrivit?


Tavlan har fått sig en plats på förra helgens projekt; symaskinsbordet. Det köpte vi också på Solareturen för en hundralapp. Dan plockade bort skivan med maskinen och snickrade en ny som jag sen målade.

Dagens första julkort är klart. Inspirationen har jag fått från den duktiga norskan Anita.


Hittade en tripp trapp stol från Stokke på Blocket i fredags för bara 300 kr. For iväg och köpte den, men klarade knappt av att titta på den. Den var så smutsig, så smutsig (Klicka på bilden så får du se...) På lördagen fick vi bära ut den ur köket för att jag skulle kunna äta min frukost :-D. Nåväl, med plastbeklädda händer gnuggade jag den länge och väl med wipes ifrån Biltema, mina favoriter när det gäller att få bort otäckt klet. Dan skruvade isär den och skar bort klumpar av färg som runnit när den förre ägaren målade den. Jag målade om den och for iväg och köpte en ny rem till den och nu förtjänar den sin plats i köket igen;-)


Hoppas att DU också har haft en bra helg!
Kram Diane