torsdag 27 januari 2011

Stjärna


Igår var jag och hälsade på en liten stjärna som fick detta kort, för att hålla mottagaren utanför detta inlägg är namnet "suddat" på framsidan. Ganska obrunt för att vara mig va;-)?

tisdag 25 januari 2011

Vårtecken
Ett litet vårtecken har letat sig in till min hallbyrå, ljuvligt! Tyvärr hittade jag den inte precis i rabatten, utan på Noll54, som för övrigt alltid är en butik värd att besöka. Snödroppen får mig att tänka på en av mina favoritsagor som handlar om hur det gick till när snön fick sin färg. När Gud skapade världen och delade ut färgerna var det nämligen sommar och när så snön kom fanns det ingen färg kvar till den. Snön fick således ge sig ut i världen och fråga om det var någon som kunde tänka sig att dela med sig av sin färg, men ingen var villig att göra det. "Kalla snö kom inte hit" svarade många och tillslut hade snön bara en liten vit blomma kvar att fråga och det var snödroppen, som gladeligen skrapade av lite färg från kronbladen och gav till snön... Ni vet väl att det är därför som snön låter den växa upp först av alla blommorna på våren;-)

söndag 23 januari 2011

Underbart är kort...Närå, men det var inte många dagar som Axel hann leka i sitt blivande rum innan det fylldes med allt som tidigare stått staplat i vårt kommande sovrum. Det är ju som så att vi bor på nedervåningen och renoverar på övervåningen och även om jag inser att saker måste flyttas runt, så bär det ändå emot.
En arbetskamrat har skämtsamt sagt att Axel nog kommer att bli färgblind som vuxen eftersom han bara omges av vitt. Han liknade A´s rum vid en psykiatrisk mottagning, men efter att jag messat en bild när jag monterat den nya hyllan med förvaringslådor fick jag omdömet "utslussningsrum" istället. Antar att jag får nöja mig så, eller har du fler ess i rockärmen J;-)?

onsdag 12 januari 2011

Ny matta - kompromiss!
Herrn i huset insisterade på att Axel skulle ha en färgglad matta och då gick jag på den linjen, fast jag bestämde mig för att då fick jag faktiskt välja själv;-) De tre möbler som syns på bilden (sängen, kuben och stolen) är fynd som jag har målat om. Väljer att visa hur stolen såg ut när jag köpte den för en 50 lapp. Får ibland en del "skäll" över att jag alltid målar allt vitt, men när det gäller stolen är jag väl i alla fall förlåten?

fredag 7 januari 2011

Redo för skolstart
Om några dagar drar vårterminen igång och Axel är redo! Tycker att dessa gamla skolbänkar är så charmiga och när jag fick syn på en på Solareturen i våras satte jag mig genast på den och vägrade lämna min postition förrän den markerats med orden "SÅLD". Den här veckan har den varit mitt nattliga projekt, har målat den 3 gånger... Den har redan haft tre placeringar i Axels rum, som jag för övrigt inte får inreda ännu för min kära man. Han tycker inte att jag behöver hålla på och dola där innan han har byggt klart dörrkarmar, elementskydd etc. Förresten, ber om ursäkt för att alla bokstäver i lådan inte är rättvända. Visst störde det dig också;-)?